Voor wie

img_3470

Het Fysio Bewegingscentrum is er voor iedereen, jong en oud, met klachten vanwege houding of problemen bij bewegen. Het kan hierbij gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege ongeval of ziekte, zwangerschap of bevalling, een verkeerde beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt of wanneer er ogenschijnlijk geen oorzaak is aan te wijzen. Bij het Fysio Bewegingscentrum kunt u terecht  als u door huisarts of specialist (bijv. neuroloog of orthopeed) verwezen bent. Maar ook zonder verwijzing kunt u tegenwoordig bij de fysiotherapeut terecht.
Dit laatste noemen we DTF of te wel Direct Toegang Fysiotherapie. De fysiotherapeuten moeten wel een speciale cursus gevolgd hebben. Dit is het geval bij de fysiotherapeuten van het Fysio Bewegingscentrum.

Tevens biedt het Fysio Bewegingscentrum de mogelijkheid aan bedrijven om medewerkers met arbeidsgerelateerde klachten te laten onderzoeken en behandelen. Samen met het Fysio Bewegingscentrum kunt u werken aan het verkleinen van de kans op overbelasting van uw medewerkers middels een goed opgebouwd oefenprogramma.

Het is ook mogelijk om een werkplekonderzoek door ons te laten verrichten. De heer Hoornaar heeft zich daarin gespecialiseerd. De bedoeling van zo’n onderzoek is een rapport op te maken van de werkhouding van bijv. iemand die de gehele dag achter de PC zit te werken. Het blijkt dat o.a. langdurige verkeerde houding vaak oorzaak is voor het ontstaan van overbelastingssyndromen zoals RSI. Vaak door simpele aanpassingen is de belasting op nek en rug te verminderen.