Fysio Bewegingscentrum

Bewegen is Leven.


Procedures

thin

FYSIOTHERAPIE

Hoe komt u bij de fysiotherapeut terecht?

Vanaf 1 januari 2006 heeft u geen verwijsbriefje nodig voor fysiotherapie. Dat heeft voordelen. Zo komt u direct bij de specialist terecht en kunt u meteen aan uw herstel gaan werken. Natuurlijk mag u eerst een afspraak maken met uw huisarts, maar het hoeft in principe niet meer. De huisarts blijft echter een centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren.

Hoe goed bent u verzekerd?

Hoe goed bent u verzekerd voor fysiotherapie?

Drie miljoen Nederlanders gaan jaarlijks naar de fysiotherapeut. Zorg dat u goed verzekerd bent voor fysiotherapie.

Fysiotherapie in de basisverzekering

De verplichte basisverzekering vergoedt:

  • Fysiotherapie voor chronische patiënten (volwassenen en jeugd) vanaf de 21e behandeling. Overleg met uw fysiotherapeut of u in deze categorie valt.
  • Maximaal 2 keer 9 behandelingen voor jongeren tot 18 jaar (per indicatie).

Fysiotherapie in de aanvullende verzekering

Indien u geen chronische indicatie heeft, wordt de fysiotherapie vergoed uit de aanvullende verzekering. Het is aan te raden een goede aanvullende verzekering af te sluiten. Wees zorgvuldig in uw keuze voor een zorgverzekeraar. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden. Zo geldt een maximum aantal behandelingen, een maximum bedrag of gezondheidsbeperkingen. Enkele polissen kennen geen beperkingen. Dit betekent dat uw kosten voor de fysiotherapeut onbeperkt worden vergoed.

Bekijk hoe de vergoedingen van fysiotherapie in de polissen van de verschillende zorgverzekeraars zijn opgenomen of informeer bij uw zorgverzekeraar hoe fysiotherapie wordt vergoed. Een aantal verzekeraars vergoeden fysiotherapie 100%.

Eigen Risico en Fysiotherapie

Voor verzekerden van 18 jaar en ouder geldt voor kosten in de basisverzekering een verplicht eigen risico. Per 1 januari 2021 bedraagt deze € 385,-.

Let wel: Dit geldt dus niet voor behandelingen die vergoed worden uit de aanvullende verzekering. Deze vallen buiten het eigen risico.

Kijk voor meer polis informatie ook op www.kiesbeter.nl


© 2021 Fysio Bewegingscentrum – ZienWebdesign