Fysio Bewegingscentrum

Bewegen is Leven.


Over

thin

FYSIOTHERAPIE

Over Loek Kolling

Als fysiotherapeut en manueel therapeut ben ik sinds 1994 werkzaam op het Vijverplantsoen. De maatschap Plantsoen 28 ben ik begonnen met een collega. Later is de praktijk uitgegroeid met een oefenzaal en met twee collegae onder de naam Fysio Bewegingscentrum. Op dit moment zijn we met z’n tweeën, Sylvia en ik, maat van de maatschap FBC (Fysio Bewegingscentrum ) op het Vijverplantsoen 17 te Dordrecht.


Mijn passie voor bewegen zit in de diepste vezels geworteld. Ik ben opgegroeid in de tijd dat buitenspelen tot de normaalste dingen van het bestaan van jongens en meisjes behoorde. Stoep krijten, lekker ravotten in de bouw en overal voetballen, op school, op straat, op het pleintje, tussen de huizen in. Het was de tijd dat de boze buurman je voetbal met een mes kapot maakte omdat voor de zoveelste keer de bal in zijn tuin belandde. Als er geen bal was gingen we verstoppertje spelen of je ging de bakker helpen met zijn kar om brood te verkopen. Altijd waren we bezig. Als je binnen werd geroepen omdat het donker was bleef er nog even tijd over om tv te kijken, gauw naar bed en de volgende ochtend met een voetbal onder je arm naar school. Want er werd altijd gevoetbald!


Na de middelbare school ging ik naar de Sportacademie. Elke dag bezig met sporten, een paradijs op aarde voor mij. In deze opleiding heb ik geleerd om kinderen die niet wilden bewegen te helpen om dat wel te doen want bewegen was toen al goed voor je. Ik heb het erg naar mijn zin gehad op die school. Ik kreeg te maken met verschillende vormen van bewegen. Niet alleen maar voetballen.


Mijn diensttijd heb ik als sportinstructeur, hoe kan het ook anders, doorgebracht. Ik had mij bezig gehouden met het leren van vaardigheden als granaatwerpen, lopen met bepakking, touwklimmen, zwemmen en allerlei vormen van bewegen die ze moesten leren om bij een eventuele oorlog te overleven.


Na mijn diensttijd ben ik Fysiotherapie gaan studeren. Hier kreeg ik te maken met de herstellende mens. Hoe kan ik mensen die gehandicapt of geblesseerd zijn weer laten bewegen en laten functioneren thuis en op hun werk. Ik vond het allemaal erg interessant. Na de fysiotherapie heb ik mij nog gespecialiseerd in de manuele therapie.


Op dit moment mag ik mij specialist noemen in bewegen. Ik vind het nog steeds erg interessant om mij bezig te houden met deze tak van sport. Ik heb gemerkt dat ik het liefst op een een-op-een-basis werk. Op die manier krijgt de patiënt alle aandacht die hem of haar toekomt. Als men aan mij vraagt wat ik nu al doe als fysio/manueel therapeut dan omschrijf ik mijn handelen als het ruimte maken in het lichaam. Dat kan zowel lichamelijk als geestelijk, zodat de gehele mens aan bod komt.


Naast mijn werk heb ik een fantastisch leven als vader en trotse opa van mijn klein)kinderen. Als ik deze mooiste schepselen van de wereld zie spelen in de tuin springend op een trampoline en binnen op de bank dan denk ik terug aan mijn eigen tijd als kind. Wat een voorrecht om lekker te kunnen bewegen!


BEWEGEN IS LEVEN.

© 2021 Fysio Bewegingscentrum – ZienWebdesign