Fysio Bewegingscentrum

Bewegen is Leven.


Diciplines

FBC

Diciplines

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is dé specialist op het gebied van het bewegen van het menselijk lichaam. Na een gedegen anamnese en lichamelijk onderzoek analyseert hij de klachten van de patiënt.

Vervolgens stelt hij samen met de patiënt een behandelplan op.

Dit behandelplan bestaat uit:

  • inzicht geven in de problematiek waardoor de klachten zijn ontstaan
  • losmaken van te harde spieren of stugge gewrichten en/of oefenprogramma om de spieren juist sterker en soepeler te maken.


Manuele therapie

De manuele therapie is een verdere specialisatie van de fysiotherapie.

Zij richt zich in de hoofdzaak op het onderzoeken en behandelen van wervelkolom gerelateerde stoornissen. Bij het behandelen kunnen specifieke mobilisatietechnieken gebruikt worden.

De mobilisaties kunnen bestaan uit rustige bewegingen of snelle impulstechnieken. Bij dit laatste kan men wel eens een knappend of krakend geluid horen. Mensen kijken daar wel eens vreemd van op, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk of vervelend.

Medische trainingstherapie

De medische trainingstherapie is een onderdeel van de manuele therapie. Daar waar de manuele therapie technieken toepast om de verminderde beweeglijkheid te herstellen, is de medische trainingstherapie geschikt om een teveel aan beweging te stabiliseren.

De sleutel tot succes bij stabiliseren is het doelgericht trainen van de juiste spieren. Daarnaast wordt de sturing van de bewegingspatronen verbeterd en neemt de belastbaarheid van het gewricht- en spierstelsel structureel toe.

Het einddoel van de medische trainingstherapie is een optimaal functieherstel, waarbij het activiteitenniveau vergroot wordt. Goed functioneren is mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting van de patiënt. De medische trainingstherapie is geen fitness of fysiofitness.


Neemt u gerust contact met ons op om een afspraak te maken.

Fysio Bewegingscentrum werkt nauw samen met Cilly Massage, praktijk voor (sport)massage te Dordrecht.

Massage kan een goede aanvulling zijn op fysiotherapie. Daarnaast kan het ook helpen bij het onderhoud van een hersteld lichaam.

© 2023 Fysio Bewegingscentrum - ZienWebdesign